Event SourceEvent SourceIdagImorgonHelgenSuggest event

Salsa-kurs utomhus

Observatorielunden,
På Himlavalvet/Observatoriet varje fredag i maj kl 11.00. Solo, salsakurs, nybörj/forts. Välkomna, bara att dyka upp!

Lunch live

Hamburger Börs, Jakobsgatan 6 Kungsträdgården
Anders Lundin - Nyburgare. Ett potpurri av artister som underhåller en timme vid lunchtid.

Kizelo Mleko

Nästa Jordbro, Hurtigs torg 7
Konsert med det ösiga balkanbandet. De blandar egenskrivet material med experimentella arrangemang av traditionella balkan- och klezmerlåtar. Svängiga beats, udda taktarter och riviga melodier.Var? Hurtigs torg, Jordbro C (vid regn i loungen i Nästa Jordbro)För vem? För alla åldrar.

Anna Vnuk är Bastarden

Unga Klara, Sergels torg T-Centralen
Ett hejdå till skammen av att vara oönskad. Om att pussla ihop de delar man blivit given och göra något eget. Det är en rolig, störig och kanske helande föreställning. Manus och regi av Anna Vnuk.

Hjärtat stormar så vilt

Drottningholms Slottsteater, Drottningholm
Ett förvandlingsäventyr bland gudar, monster, hjältar och dödliga. Föreställningen består av franska kammarkantater, vilka är en slags koncentrerade operaminiatyrer med handling ur den antika mytologin.Koncept och musikalisk ledning: mezzosopranen Annastina MalmBaryton: David RisbergMusiker ur Drottningholmsteaterns orkesterRegi: Sophie Helsing

Matilda the Musical

Kulturhuset Stadsteatern, T-Centralen
Ett musikaliskt och fantasifullt äventyr om den begåvade flickan Matilda Wormwood som tar ställning mot en orättvis och kall vuxenvärld. I regi och koreografi av Fredrik Benke Rydman med bland andra Robert Fux, Lisette T Pagler och Sara Jangfeldt.

Lärkstaden

Östermalmsgatan/Bragevägen,
Stadsvandring - Fredag 24 majKvarter med exklusiva privatbostadshus byggda av varuhusdirektörer, apotekare och uppfinnare 1909-13. Ciceron Pontus Dahlstrand.Samling kl. 14.00 Östermalmsgatan/BragevägenAvgift 140 kr - tid 1 timme www.stadsguidningar.se

Edgar Homeros

Kollektivet Livet Bar & Scen, Slussen
Soul och pop från Stockholmsartist. + Daghem som värmer upp med sin ambienta alternativa r'n'b.

Lokatt

Crum Heaven, Högbergsgatan 38-40 Slussen
Live performance och EP-release. DJ Harald Björk.

Orgelkonsert - Du er borte nå

S:t Jacobs kyrka, Västra Trädgårdsgatan 2 Kungsträdgården
Verk av Anton Heiller, Max Reger, Mons Leidvin, Sigfrid Karg-Elert, Fredrik Nestorsson Pettersson.Eva Robert Brodacki (Norge), orgel

Stefan Vartejaru

Sergels torg, T-centralen
Prisad pianist ger en pianokonsert tillägnad Stockholms hjärta och rytm.

Dansdrömmar

Riddarfjärdsteatern, Söder Mälarstrand 39 Zinkensdamm
Föreställning med Kungliga Svenska Balettskolan. Narima Dugieva (14 år) och Elton Ekström (15 år) som prinsessan Aurora och prins Desiré i skolans uppsättning av Tjajkovskijs klassiska balett Törnrosa.Biljetter via: https://www.nortic.se/ticket/event/57562

Hyrda Knektar + Strikt

Bar Brooklyn, Hornstulls strand 4 Hornstull
Saxofon, orgel och allsång och lite stötig, brötig gatupunk. Kvällens hedersgäster: Pestkontroll.

Like Lovers Do (Medusas memoarer)

Kulturhuset Stadsteatern, T-Centralen
En skoningslös uppgörelse med patriarkatet där ingen är utan skuld. Medusas öde är ramen för en våldsam och angelägen historia i högt tempo. Pjäsen är skriven av stjärnskottet Sivan Ben Yishai, i regi av Helle Rossing med bland andra Isabelle Kyed och Daniel Nyström.

Spökvandring på Söder

Katarina kyrka, Högbergsgatan 13 Medborgarplatsen
Hör om Mosebacke Poltergeist och Söders Vita Fru. Besök häxlabyrint.Se upp för Huvudlöse Görtz.Samling vid Kataraina Kyrka, Högbersgatan 13Avgift, arrangör promenadteatern.seföranmälan via sms till 076 629 40 34

Late Night Standup

Chinateatern, Berzelii park 9 Kungsträdgården
Johanna Nordström bjuder med sig sina favoriter på standup: Torbjörn Averås Skorup, Kirsty Armstrong, Daniel Sanchez, Messiah Hallberg.

Matti Bye vid Moderna Museets Flygel

Moderna museet, Excersisplan, Skeppsholmen
Matti Byes (f. 1966) konsert kommer att ges i museets auditorium och kombinerar film och musik. Hans drömska ljudlandskap vecklas ut i mötet mellan rörlig bild, ljud och musik. Sedan många år spelar han piano till klassiska stumfilmer, en praktik han påbörjade 1989 på Cinemateket.Förutom sina egna album skriver Matti Bye musik till film, teater och TV, bland annat till Netflix-succén ”Young Royals”. Han har också tonsatt bildkonstnärers verk, bland andra Katarina Löfströms ”Open Source”.Konserten på Moderna Museet baseras på hans senaste album ”Between Darkness and White Snow” (2023), och framförs på flygel tillsammans med diverse instrument, live-elektronik och tapeloopar. Norbert Lukacs är ljudassistent.

Orkesterakademin

Millesgården, Herserudsvägen 32, Lidingö Ropsten
Millesgården Museum arrangerar i samarbete med Konserthuset Stockholm utomhuskonserter på Millesgården under fyra kvällar i maj. Upplev musik, konst och god mat i perfekt symbios.

Balettakademien – Suck It!

Dansens Hus Elverket, Linnégatan 69 Karlaplan
Möt nästa generations dansare. Föreställning med diplomeringsklassen från Balettakademiens yrkesdansarutbildning.

Big No No

Reimersholme Hotel, Reimersholmsgatan 5 Hornstull
Rockkvartetten, nu med ett lättare, spretigare och mer mångbottnat sound.

Bokhandeln vid havet

Improvisationsstudion, Skånegatan 63 Medborgarplatsen
Feelgoodimprovisationer med Lena människor. Poesi, författande i stunden och lite feelgood.

Dansmusik med Micke Ahlgrens

Alviks Kulturhus, Gustavslundsvägen 168 Alvik
FKC Alvik har dansmusik med Micke Ahlgrens. Servering med kaffebröd och smörgåsar. Entré: 150 kr för medlemmar, 200 för övriga. Arr: FKC Alvik.

Dragspel och dragspel

Källarbyn, Gamla stan
Anna Østerby & Leif Ottson med konsert och jamkväll där två dragspel presenterar ett sound som är både avskalat och storslaget.

En midsommarnattsdröm

Kulturhuset Stadsteatern, T-Centralen
Shakespeares älskade klassiker i regi av husregissör Melody Parker. En mörk komedi fylld av kärlekstrassel, magi, drömmar och förväxlingar med bland andra Leif Andrée i rollen som Puck, Angelika Prick som Titania och Bahador Foladi som Botten.

Harding möter Andsnes

Berwaldhallen, Dag Hammarskjölds väg 3 Karlaplan
Sergej Rachmaninovs tredje pianokonsert spelas av världsstjärnan Leif Ove Andsnes. Med chefsdirigent Daniel Harding och Radiosymfonikerna.

JORN

Fryshuset , Mårtensdalsgatan 2-8 Gullmarsplan
En av de mest produktiva sångarna i den moderna heavyrock- och metal-eran.

Jazzsalong med 3-rätterssupé

Biocafé Tellus, Vattenledningsvägen 46 Midsommarkransen
Monica Z & Other Moods med Anderson-Gustafson-Djeridi-Boman Quartet.I repertoaren ingår utvalda låtar från den svenska jazz traditionen av bl a Monica Zetterlund, Hasse & Tage, Povel Ramel såväl som ett axplock ur den amerikanska traditionen skrivet/framfört av bla Bill Evans, Miles Davis, Antonio Carlos Jobim, Stevie Wonder, Ernestine Anderson.Entré 150kr.Förköp biljett på https://www.nortic.se/

Jussi

Kulturhuset Stadsteatern, T-Centralen
Mattias Nordkvist gör rollen som Jussi, Vanna Rosenberg spelar hans fru Anna-Lisa och Jakob Eklund Jussis pappa. Manus och regi Björn Runge.

La vie en Wolff

Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby, Vällingby torg 43
En hyllning och en kärleksförklaring till Rikard Wolff, hans kulturgärning och liv. Föreställningen tar avstamp i Rikards egna texter, både hans prosa och musikaliska verk och tar oss med på en resa genom livet, konsten, plågorna och den stora kärleken som fanns i Rikard.

Latinamerikansk gitarrmusik

Musikvalvet Baggen, Svartmangatan 27 Gamla Stan
Gitarrkonsert med Kevin Ortiz Martinez.Latinamerikansk gitarrmusik tar dig med på en färgstark resa genom känslor, folklor och traditioner, kombinerat med teknisk skicklighet och musikalisk innovation. Möt musik av de stora mästarna - Agustín Barrios, Manuel M Ponce, Heitor Villa-Lobos m.fl.Entré: 190 kr Stud/pens: 160 kr

Magisk cirkel

Teaterverket Västman, Västmannagatan 54 Odenplan
Drama byggt kring det danska kommunistpartiets ledare Aksel Larsen. Ett drama om ett smutsigt politiskt spel. Om vägen ut ur skuld och skam. Om vägen mot en möjlig försoning.

Martin Hederos tolkar Satie

Musikaliska Kvarteret, Nybrokajen 11 Kungsträdgården
En av Sveriges mest aktiva, mångsidiga och flerfaldigt Grammis-prisade musiker utvidgar nu sin repertoar. Lyfter fram den redan befintliga jazzådran i Saties kompositioner.

Måsen 4.48

Kulturhuset Stadsteatern, T-Centralen
Farzin Fatihs examensproduktion. Tillsammans med skådespelaren Matilda Ragnerstam undersöks teaterns plats för riktiga möten.

Son och far

Dramaten, Nybroplan Östermalmstorg
Ett självbiografiskt drömspel om trasiga relationer, missbruk och skapande, laddat med en stor dos mörk och sylvass humor.Alexander är författare och skådespelare. För tio dagar sedan träffade han sin biologiska pappa för första gången. Nu har han följt med till hans hus i Marocko. För att bli Far och Son. Son och Far. De pratar om musik. Om pengar. Om islam. Och om det där som Alexanders mamma har berättat.Så börjar en yttre och inre resa, en tripp in i minnenas föränderliga värld, en vansinnesfärd i den nordafrikanska natten. Där dyker också resten av familjen upp – bröderna, systern, den kristna mamman, den judiska styvpappan – de som Alexander förintade i sin hyllade genombrottspjäs – och vill få upprättelse. Hur kunde han skriva som han gjorde? Vad skriver han på nu? Och vem fan tror han att han är egentligen?Alexander söker svaren på Berghain, i Koranen, Bibeln, Toran, psilocybin, LSD, DMT, Casablanca, Västerort, Atlasbergen och på Dramatens lilla scen.Son och Far är skriven och regisserad av Alexander Salzberger, skådespelare, dramatiker och nu alltså även regissör. Han fick sitt genombrott med den självbiografiska monologen Kicktorsken, som gavs på olika scener i sex år och senare även blev en roman. Han har också skrivit pjäsen Äkta känner äkta för Kulturhuset Stadsteatern Vällingby, som även översatts och spelats i London och Istanbul. På Dramaten har han som skådespelare medverkat i uppsättningar som Stormen, Linje Lusta och Uppenbarelsen. Här regisserar han en ensemble för första gången. Textas till svenska, arabiska och engelska 3, 14, 21 april, 4, 16 maj.Stroboskopljus och rök förekommer i föreställningen. I rollen som Alexander ser vi David Fukamachi Regnfors.

Svindel

Dramaten, Nybroplan Östermalmstorg
En nyskriven pjäs av Sara Stridsberg, baserad på romanen Kärlekens Antarktis. I huvudrollen: Ingela Olsson.På en plats någonstans efter döden finns Kristina, hon ser tillbaka på livet som var och livet som det blev utan henne. Från dödens synvinkel ser livet ut som en underlig dröm. Omkring den döda rör sig alla de som fanns en gång, i en labyrint av drömmar och minnen. Mamma Raksha och pappa Ivan. Nanna. Kärleken Shane. Och så barnen Valle och Solveig, som hon aldrig nånsin kan sluta att titta på.

Two Weeks Prior

Hilma, Torsgatan 10 T-centralen
Releasegig för nytt album. Bestående av Linus Johnson, Niklas Modig, Henrik Edfeldt och Kim Berg bildades som en rolig grej med vänner som sedan utvecklades till skapandet av egna melodier, texter och musik. Support: DJ Isak Kignell.

Algovoice

Snickeriet, Brännkyrkagatan 95 Zinkensdamm
Experimentell elektronisk musik med ett antal akter: Sabiwa, Klara Lewis & Peder Mannerfelt, Scott Cazan, Niklas Dahlqvist.

Louise och Julia live

Scalateatern, Wallingatan 34 T-Centralen
Livepodd, en solig och rolig show utlovas – avhandlandes allt mellan hybris och självhat.

Sofia Ullman

Café Himlavalvet, Drottninggatan 120, Observatorielunden Odenplan
Releasekonsert för ny skiva. Komponerar pop med rösten i fokus och svenska texter som handlar om livet. Hon har släppt 5 album och medverkat på P4, svensk pop, skärgårdsradion och diverse radio i Sverige och Finland. Sofia Ullman - sångStefan Blomquist- keyboards/backtracksTorbjörn Carlsson - gitarrTim Ullman - körBiljett:https://www.tickster.com/se/sv/events/krd8ch9zmxuy1cd/2024-05-24/sofia-ullman-releasefest

Heaven Up Here

Landet, LM Ericssons väg 27 Telefonplan
Live: It's For Us & Hundarna. Poesi: Filip Nyström & Hanna Tillberg. DJ: Blodad Tand. Biljetter via billetto.se

Italo Body Nights

Slakthuset, Slakthusgatan 6 Globen
Med bla BCosmic disco queen, Shubostar.

Jazzclub

Glenn Miller Café, Brunnsgatan 21 Hötorget
Samuel Hanes g, Sebastian Mattebo sax, David Stener p, Johan Ulmestrand b, Henrik Jäderberg dr.

José González plays Veneer

Orionteatern, Katarina Bangata 77 Skanstull
Spelar debutalbumet med numera ikoniska låtar som ”Crosses” och Knife-covern ”Heartbeats”.

Lewis Black

Södra Teatern, Mosebacke torg 1 Slussen
En amerikansk ståuppkomiker med sin Final Stand-up World Tour.

Lyssarides & Prokopiou Duet

Fasching, Kungsgatan 63 T-Centralen
Grammisnominerade pianisten möter en av världens främsta bouzoukispelare.

Nelly Furtado

Gröna Lund, Djurgården
Hon slog igenom världen över år 2000 med superhiten ”I’m Like A Bird”. Har över 20 miljarder streams.

Neon Heart

Vår lokal, Östra Storgatan 2, Gnesta
Spelar psykedelisk krautrock. En improviserad rockresa med jazziga influenser.Neon Heart består av:Magnus Nordén (trummor)Johnny Karlsson Kern (bas och sång)Björn Wallgren (gitarr)Petter Kärnekull (elektronisk viola)Daniel Borgegård Älgå (saxofon och flöjt)Biljetter: 150 kr (100 kr för medlemmar) Betala med Swish i dörren.För att boka bord, mejla kafe@varlokal.se

Nick Warren

Slaktkyrkan, Styckmästargatan 10 Globen
Engelsk DJ och skivproducent. + Jonas Rathsman + Surfface.

Spökvandring i Gamla stan

Mynttorget, Gamla stan
Slå följe med med lyktgubben. Hör om Vita frun. Möt Pestläkaren, se upp för mylingar. Avslut på glömd kyrkogård. Start: Mynttorget. avgift/biljett förboka via sms 076-629 40 34Arr: promenadteatern.se

Holmander och Huang

Grünewaldsalen, Konserthuset, Kungsgatan 43 Hötorget
Överraskningar och humor med en internationellt uppmärksammad duo. Klarinett och piano. Pris: 220 kr.